«Έπεσε» το Facebook: Ποια ήταν η αιτία για το παγκόσμιο blackout

 

Από τις 18:30 της Δευτέρας (τοπική ώρα) η ναυαρχίδα των social media, μαζί και τις πλατφόρμες Instagram και Whatsapp, με το ιστορικό κρασάρισμα να έχει ως συνέπεια τεράστιες οικονομικές απώλειες για την εταιρεία και τον ιδιοκτήτη της, Μαρκ Ζούκερμπεργκ, οι μετοχές του οποίου παρουσίασαν κατακόρυφη πρώτη, με τις απώλειες να υπολογίζονται σε ένα ποσό άνω των 7 δισ. δολαρίων, ενώ για την εταιρεία στα 50 δισ. δολάρια.

Το θρίλερ διήρκεσε πάνω από 6 ώρες, με τα κοινωνικά δίκτυα να επανέρχονται σταδιακά περίπου στη 1 τα ξημερώματα της Τρίτης, με τις τρεις πλατφόρμες, ωστόσο, να παρουσιάζουν σημαντικά προβλήματα. Αμέσως μετά την αποκατάσταση του προβλήματος, ο ιδρυτής της ιστοσελίδας Μαρκ Ζούκερμπεργκ, που χρησιμοποίησε το Twitter για να ενημερώσει σχετικά με τα προβλήματα της εταιρείας, θέλησε να απολογηθεί στους χρήστες για την πολύωρη ταλαιπωρία γράφοντας, «Facebook, Instagram, Whatsapp και Messenger, επανέρχονται online τώρα. Συγγνώμη για την σημερινή αναστάτωση. Ξέρω πόσο βασίζεστε στις υπηρεσίες μας για να παραμένετε συνδεδεμένοι με τους ανθρώπους για τους οποίους νοιάζεστε».

Αυτό που όλοι αναζητούσουν, ωστόσο, ήταν η αιτία του προβλήματος, με τα σενάρια να έκαναν λόγο ακόμα για το μεγαλύτερο χακάρισμα, ενώ πολλοί έκαναν τη σύνδεση του εν λόγω γεγονότος με τις αποκαλύψεις που έγιναν μια ημέρα νωρίτερα από την πρώην υπάλληλο της Facebook, Φράνσις Χόγκεν. Η 37χρονη εργαζόταν ως διευθύντρια προϊόντων στην ομάδα κατά της παραπληροφόρησης της εταιρίας και σε συνέντευξη που παραχώρησε στο CBS προχώρησε στην αποκάλυψη, μεταξύ άλλων, ότι η εταιρεία γνώριζε πως είναι πιθανό το Instagram να προκαλέσει βλάβες στην ψυχική υγεία των εφήβων.

Τα σενάρια περί χακαρίσματος ενίσχυε και

Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια